Carne de cal, în compoziţia pastelor de mici şi a cărnii tocate

Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Suceava a descoperit în urma unor analize carne de cal în compoziţia pastelor de mici şi a cărnii tocate.

„Conducerea DSVSA Suceava a dispus verificarea tuturor agenţilor economici care produc, depozitează, distribuie şi valorifică pastă de mici şi carne tocată pe teritoriul judeţului Suceava, în vederea depistării în compoziţie a cărnii de cal”, a anunţat luni, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, cu precizarea că analizele au evidenţia existenţa cărnii de cal.

„Din 21 de probe examinate în vederea determinării speciei de provenienţă a cărnii prin metoda de seroprecipitare în gel de agar, s-a detectat prezenţă de carne de cal în două probe” menţionează Petrea Dulgheru.

Potrivit acestuia, carnea a fost confiscată iar agenţii economici – PF Malus Romică, din Botoşani şi SC Movili Com SRL, din Liteni, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei fiecare.