Iordache: „Dacă PD-L va încălca protocolul, va fi responsabil pentru întreaga instabilitate politică din România” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu este interesat nici de educaţie, nici de criză, ci doar de a fi reales în funcţie, arătând că PSD nu va permite acest lucru, atitudinea fiind interpretată de persoane din tabăra şefului statului drept „un afront adus guvernării”.

Potrivit lui Iordache, planurile „laboratoarelor electorale de la Cotroceni” prevăd scoaterea PSD de la guvernare astfel încât alegerile prezidenţiale să fie organizate de un guvern monocolor PD-L. „Prin această dorinţă se caută ca prefecţii să aibă o singură culoare, iar subprefecţii să fie PD-L”, a spus Iordache.

El a apreciat că încălcarea protocolului de PD-L va duce la căderea guvernului. „Dacă PSD va fi scos de la guvernare, Guvernul Boc va cădea”, a spus Iordache. El a mai arătat că nici unul din membrii PSD nu negociază să rămână în funcţie. „Dacă PD-L va încălca protocolul, va fi responsabil pentru întreaga instabilitate politică din România”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

Trei dintre liderii PD-L, Theodor Stolojan, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur, au declarat, luni, înaintea BPCC, că nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare, ei comentând o afirmaţie recentă a vicepreşedintelui PD-L Ioan Oltean.

Flutur a apreciat că, deşi apar discuţii între PD-L şi PSD pe tema unor obiective din programul de guvernare, iar democrat-liberalii au şi ei nemulţumiri atunci când acestea nu sunt respectate, “nu se pune problema în termenii” scoaterii PSD de la guvernare.

Liderii PD-L au solicitat “fermitate” şi “parteneriat până la capăt” din partea conducerii PSD, luni, înaintea BPCC, în aplicarea programului de guvernare, subliniind că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe legi pentru respectarea calendarului Parteneriatului de guvernare.


Intră acum și în grupul de