În județul Suceava au fost declarate vindecate 70 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 338 de pacienți au fost externați

Un număr de 70 de suceveni infectați cu noul coronavirus au fost declarați vindecați, iar 338 au fost externați din spital, a anunțat, sâmbătă Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, în județul Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2.972 de persoane, iar în carantină instituționalizată 1.146 de persoane.

Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 8683 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 529 persoane.

În acest moment sunt disponibile 867 de locuri pentru carantină instituționalizată.

Totodată, forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

Astfel, în ultímele 24 de ore au fost verificate 2.853 de persoane aflate în autoizolare/ carantină instituționalizată și 86 de societăți comerciale. Echipele mixte care au totalizat 350 de polițiști, 119 de polițiști locali, 16 de militari și 71 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 144 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 325.000 lei. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.