Oficial: În județul Suceava au fost externate din spital 365 de persoane și declarate vindecate 70 de persoane cu Covid 19


Intră acum și în grupul de

Centrul Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției Suceava a anunțat, duminică, situația oficială din județ în contextul epidemidei cu Covid-19.

Astfel, numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu: 2782 de persoane, numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu până în prezent: 8863 de persoane, numărul de persoane aflate în carantină: 1133 de persoane, iar persoane ieșite din carantină până în prezent: 626 de persoane

De asemenea au fost externate din spital 365 de persoane și declarate vindecate 70 de persoane.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava, în colaborare cu jandarmii și militarii detașați din județele Iași și Bacău, au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență, astfel:

Polițiștii suceveni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor cu persoane care urmează să intre în carantină, sau care părăsesc țara pentru a desfășura muncă sezonieră în spațiul Uniunii Europene.

De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Astfel cursul zilei de 11.04.2020 in urma măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea infectarii cu Covid 19, echipele mixte la care au participat 291 de polițiști, 101 polițiști locali, 34 de militari MApN și 90 de jandarmi au verificat la domiciliu persoanele aflate în autoizolare precum și  locațiile de carantinare. Au fost verificate 3185 de persoane aflate în autoizolare și/ sau carantinare precum și 78 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor de verificare au fost aplícate 196 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 763.000 lei pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor și au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor ( un dosar a fost deschis pentru persoanele care nu au respectat măsura carantinării și au fost identificate pe aeroportul din Sibiu și al doilea dosar a fost deschis pentru o asistentă medicală care nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu și a fost identificată înafara domiciliului). De asemenea pentru două persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus măsura carantinării.

Având în vedere situația epidemiologică pe teritoriul județului Suceava și ținând cont de măsurile autorităților de limitare a răspândirii Covid-19, Prefectura Suceava readuce în atenția sucevenilor care sunt izolați la domiciliu că sunt obligați ca, atunci când întâmpină și semnalează probleme legate de furnizarea unor utilități publice, să înștiințeze operatorii despre acest aspect, pentru ca accesul pe proprietatea lor (locuință/gospodărire) să se facă cu echipament de protecție (combinezon, mască, mănuși etc).

Totodată, toți operatorii publici și privați că sunt avertizați că pentru a evita situațiile în care sucevenii izolați la domiciliu nu declară că se află într-o situație de risc, pot apela numărul de telefon 0230.220103, linie deschisă la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru a identifica persoanele izolate la domiciliu și a lua măsurile de protecție necesare atunci când este obligatorie intervenția echipelor la locuința/gospodăria abonatului.

„Reamintim sucevenilor să respecte recomandările specialiștilor privind nórmele de igienă și distanțare socială, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârilor nr. 8 /31.03.2020 și nr. 11/ 09.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere”, a transmis Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de