Ambulatoriului de diabet zaharat de la Spitalul Județean Suceava își reia activitatea, de luni, în sistem de telemedicină


Intră acum și în grupul de

Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava își va relua, de luni, 13 aprilie, activitatea în sistem de telemedicină a anunțat dr. Claudiu Cobuz, corodonatorul activității.

El a explicat că acest ambulatoriu  deservește toate persoanele cu diabet zaharat de la nivelul județului Suceava şi realizează zilnic peste 100 de consultații.

Diabetul zaharat face parte din grupul afecţiunilor cronice în a căror strategie terapeutică un loc aparte îl ocupă educaţia continuă a pacientului.

Pe parcursul evoluţiei bolii trebuie luat în considerare orice eveniment capabil a determina modificarea calităţii vieţii, apariţia complicaţiilor diabetului şi/sau afecţiunilor asociate.

Concomitent, trebuie asigurate informaţii şi deprinderi cu privire la noile posibilităţi terapeutice, în scopul unui management corespunzător al bolii şi atingerii unui echilibru metabolic optim.

Odată cu declanșarea crizei epidemiologice de la Spitalul Judeţean Suceava, activitatea ambulatoriului a fost sistată, iar prescrierea medicaţiei antidiabetice se efectuează cu mare dificultate la nivelul medicilor de familie. Potrivit HG 252/30 martie 2020, publicată în Monitorul Oficial 266/31 martie 2020, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgență, consultații la distanță, astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienți, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienții cu diabet zaharat pe perioada pandemiei.

Începând cu data de 13 aprilie 2020, Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice din cadrul Spitalului Judeţean Suceava îşi va relua activitatea pentru consultații şi prescriere de reţete prin sistemul de telemedicină, conform prevederilor legale în vigoare.

               Pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite email pe adresa  [email protected]. şi/sau vor suna la următoarele nr. de telefon în intervalul orar 8-15:

Dr. Cobuz Claudiu – medic primar coordonator 0783 156486

Dr. Clus Simona – medic primar 0755 946000

Dr. Chiţan Cristina – medic specialist 0745 769856

În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile  zilnic, ori de cate ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noştri cu diabet zaharat.

               El a mulţumit managerului interimar al SJU Suceava, col. dr. Derioiu Daniel şi directorului medical lt.-col. dr. Chioralia Dinu pentru sprijinul acordat.


Intră acum și în grupul de