Gospodării din Slatina și Dorna Candrenilor afectate de incendii de vegetație uscată. La Slatina incendiul a cuprins o locuință și s-a extins la alta, iar la Dorna Candrenilor un adăpost de animale// FOTO-VIDEO


Intră acum și în grupul de

Incendii de vegetație uscată au distrus, sâmbătă după amiaza, mai multe construcții din Slatina și din Dorna Candrenilor.

Astfel, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Cornu Luncii, Slatina și Mălini, au intervenit, sâmbătă, cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Herla, comuna Slatina.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau construcții din două gospodării, cu pericol de propagare la clădirile învecinate și la fondul forestier din apropiere.

Incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară, care s-a extins la casa de locuit a proprietarului.

Casa de locuit a ars pe o suprafață de aproximativ 120 mp, cu bunurile din interior inclusiv cu obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și altele.

Din prima gospodărie, flăcările s-au extins și la cea învecinată, unde au ars un adăpost de animale pe o suprafață de 120 mp, o tonă de fân, 300 kg de cereale boabe și alte bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat patru case de locuit, două construcții anexe și fondul forestier din apropiere.

Și pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Dorna Candrenilor.

La sosirea echipajelor, ardeau un adăpost de animale și vegetația uscată din zonă, cu pericol de propagare la casa de locuit a proprietarului.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 80 mp, vegetație uscată pe aproximativ 1000 mp și circa 2 metri cubi lemn de foc.

Incendiul a izbucnit în urma unui foc deschis în spații deschise, pentru curățenia de primăvară.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința proprietarului, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de