Episcopia Romano-Catolică Iaşi a cumpărat cinci ventilatoare mecanice pentru Spitalul Județean Suceava și urmează să mai transfere alte trei ventilatoare achiziționate din donații


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, preotul Adrian Blăjuţă, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că reprezentanţi ai Episcopiei Romano-Catolice Iaşi vor dona, în cursul zilei de marţi, Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava  cinci ventilatoare mecanice ce vor putea fi utilizate în cazul pacienţilor care au nevoie suport respirator.

Preotul Adrian Blăjuţă a spus că Episcopia Romano- Catolică Iaşi derulează mai multe proiecte care au ca obiectiv sprijinirea spitalelor din Regiunea Moldovei, în actualul context epidemic.

 El a spus că pe lângă aceste proiecte derulate la nivelul Episcopiei Romano -Catolice Iaşi, mai sunt şi alte iniţiative coordonate de Asociaţia Centrului Diecezan Caritas Iaşi sau cele care se desfăşoară în parohiile diecezei sub coordonarea directă a preoţilor.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano -Catolice Iaşi a subliniat că cele cinci ventilatoare mecanice, de tipul VIVO 65, care vor ajunge la Suceava, au fost achiziţionate prin contribuţia Episcopiei Romano- Catolice Iaşi.

Preotul Adrian Blăjuţă a mai spus că vor mai fi achiziţionate alte cinci ventilatoare mecanice din donaţiile unor persoane care au dorit să se implice alături de Episcopia Romano- Catolică Iaşi în realizarea acestor proiecte.

El a precizat că trei dintre ventilatoarele mecanice care urmează să fie achiziţionate vor ajunge tot la Suceava, iar alte două la spitale din Iaşi.

Totodată, preotul Adrian Blăjuţă a menţionat că prin contribuţia Episcopiei Romano- Catolice Iaşi au fost cumpărate 8 tuneluri de decontaminare a persoanelor, care au fost donate unui număr de patru spitale din Iaşi, aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

(LB)


Intră acum și în grupul de