Gater din Vama făcut scrum în miez de noapte


Intră acum și în grupul de

Anunţat cu întârziere, un incendiu izbucnit la un gater din Vama a făcut pagube de 2 miliarde de lei vechi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, miercuri, la ora 02:40 a fost anunţat un incendiu la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Vama, str. Răgăzoaiei, astfel că Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Potrivit plutonierului major Alin Găletă din cadrul Compartimentului de Informare şi relaţii Publice din cadrul ISU Suceava, incendiul a izbucnit la o oră târzie când nimeni nu se mai afla la sediul societăţii, focul fiind observat şi anunţat cu întârziere.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea hala gater construită din lemn, existând pericolul de propagare la două gospodării aflate în imediata apropiere.

Focul a fost stins la ora 05.50, dar a ars hala gater pe o suprafaţă de aproximativ 240 mp, circa 5 mc cherestea şi 3 motofierăstraie. De asemenea, s-au degradat un generator electric, un robot de tâmplărie, un circular, scule şi accesorii de tâmplărie şi o autoutilitară marca Mercedes în proporţie de 25%, pagubele fiind estimate la 200.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de către un conductor electric defect.

Pompierii au salvat cele două gospodării din vecinătate, în valoare de aproximativ 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de