Cătălin Nechifor, după ce s-a constatat că datele privind numărul sucevenilor infectați cu noul coronavirus sunt prezentate diferit de autoritățile centrale și cele județene: Abia acum ne dăm seama de proporția minciunii


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a răbufnit, marți după amiaza, după ce a constatat că cifrele oficiale prezentate de Grupul de Comunicare Strategică sunt diferite de cele ale DSP Suceava.

Astfel, în timp ce DSP Suceava spune că au fost confirmați în ultimele 24 de ore 40 de pacienți cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică arată că sunt doar doi, dar DSP arată că în județ sunt doar 1706 cazuri, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică susține că sunt 1.733.

„S-au cam încurcat în cifre. Și cred că ne mint. Grupul de Comunicare Strategică anunța azi 1733 de cazuri la Suceava, cu 2 mai mult decât ieri. DSP-ul local infirmă și spune că astăzi sunt 1706 confirmați, cu 40 mai mulți decât ieri. Dacă ar fi doar simple cifre ai zice că merge și-așa : 2 la primărie, 2 la prefectură etc”, a spus Nechifor.

El consideră însă adevărul din spatele acestei povești este altul.

„Și dacă luam de bază ce spune directorul DSP Suceava referitor la numărul de teste făcute pentru Suceava, anume 6141, abia acum ne dăm seama de proporția minciunii. Simplu, sunt mulți pacienți pentru care s-au făcut mai multe teste, chiar 3 pentru o persoană externată, așa cum a fost și cazul lui Gheorghe Flutur. Tot din surse oficiale cunoaștem că s-au externat peste 400 de pacienți. Asta înseamă 1200 teste. Minim”, a explicat deputatul.

El mai spune că mai sunt câteva sute de teste rătăcite, încurcate, plimbate prin țară, care ar putea să nu fie luate în calcul.

„Sumarizând, reiese că unul din 3 teste la Suceava a fost pozitiv, în condițiile în care media globală este de peste 1 la 10, ceea ce înseamnă că la Suceava sunt mult mai mulți infectați decât cunosc, sau doresc să cunoască autoritățile”, consideră deputatul.

El arată că testarea se face doar pentru persoanele care au avut contact cu cineva purtător și doar dacă sunt simptomatice.

„Concluzia e clară, manipularea e în floare la Suceava”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de