Dr.Alexandru Paziuc: Frica ne macină pe toţi zilele acestea, dar un instinct precum frica, nu poate fi combătut decât cu un alt instinct şi acela este iubirea//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Medicul psihiatru sucevean dr. Alexandru Paziuc a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este încrezător că după această perioadă grea pentru că impune restricții în ceea ce privește socializarea va exista o dată viitoare foarte frumoasă.

„Va exista şi să aveţi încredere că va exista acest lucru! Sigur, momentul ne va tria, ne va trece printr-o sită, vom rezista, oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să reziste, este un moment dificil, este un moment foarte dificil, dar respectând nişte reguli foarte simple, izolarea socială, a purta mască, a-şi lua măsuri de igienă personală, dar şi o igienă a minţii, în a avea în perspectivă ce avem de făcut, şi dumneavostă, mass media, să vă pregătiţi, să ne pregătim şi noi şi atunci vom depăşi împreună acest lucru”, a spus Paziuc.

El a arătat că anul viitor va fi aprinsă lumina Învierii cu adevărat.

„Vom avea ocazia ca la anul viitor să aprindem cu adevărat lumina Învierii, pentru că acum dacă nu o vom lua de la biserică într-un fel sau altul, poate o vom lua din sufletele noastre, poate ne vom apropia mai mult şi atunci vom înţelege că viaţa are şi alte laturi decât aceea de a te duce la un serviciu, de a avea un salariu, de a-ţi face nişte programe nu ştiu de care, de a te stresa în permanenţă că nu ajunge timpul, că nu poţi să oferi celorlalţi lumina, este lumina din interiorul nostru, este momentul în care noi o putem găsi şi oferi celor de lângă noi, prin dragoste, prin iubire”, a spus medicul psihiatru.

El a arătat că frica din această perioadă poate fi învinsă cu iubire.

„Vorbeaţi de frică, este frica aceea ce ne macină pe toţi în zilele acestea, dar această frică face parte din ansamblul instinctelor şi tot din ansamblul instinctelor mai face parte un lucru de care noi am uitat, iar acel lucru se cheamă iubire.  Un instinct precum frica, nu poate fi combătut decât cu un alt instinct şi acela este iubirea.

 Noi dacă vom învăţa să iubim mai mult în această perioadă, cu toate aceste restricţii, atunci o vom depăşi mai uşor, dacă nu, frica ne va măcina, ne va induce groaza mai departe, anxietatea şi vor suna telefoanele mult şi bine”, a spus Alexandru Paziuc.


Intră acum și în grupul de