Dr. Paziuc: Să ne imaginăm că acea lumină a Învierii de fapt o vom aprinde cu toţii în Bucovina, în această ţară frumoasă în care trăim şi de care alţii nu au avut grijă


Intră acum și în grupul de

Medicul psihiatru sucevean dr. Alexandru Paziuc, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este datoria locuitorilor acestei zone să aibă grijă să predea mai departe ceea ce au moștenit de la strămoși și crede că momentele grele de acum vor cizela localnicii și vor arăta calea pentru a duce mai departe moștenirea primită de la strămoși.

„Suntem în Bucovina, o regiune religioasă prin tradiţie, prin frumuseţi dacă vreţi, prin ceea ce toţi avem. Aceste lucruri au fost create de strămoşii noştri, le-am preluat noi şi este datoria noastră să le transmite mai departe. Nu vă doresc decât să înţelegeţi că momentele grele prin care trecem ne vor cizela, ne vor ajuta să găsim calea cea mai bună şi să ducem mai departe ceea ce strămoşii noştri ne-au lăsat”, a spus Paziuc.

El a arătat că trebuie ca fiecare să aibă grijă de cel aflat aproape, fie prin compasiune, fie prin empatie, fie prin iubire, prin dragoste, ceea ce înseamnă mult mai mult, înseamnă arma cea mai de temut pentru multe alte lucruri şi situaţii și înseamnă că împreună, chiar izolaţi la noi acasă, putem depăşi aceste vremuri.

„Să ne imaginăm că acea lumină a Învierii de fapt o vom aprinde cu toţii în Bucovina, în această ţară frumoasă în care trăim şi de care alţii nu au avut grijă, ca să zic aşa. Este momentul în care acea lumină să ne trezească, să ne arate calea, şi să avem grijă de noi, în Bucovina, pentru că este ceea ce vom lăsa copiilor noştri”, a spus medicul psihiatru.

El a arătat că bucovinenii nu trebuie să renunțe la luptă.

„Nu trebuie să dăm înapoi, nu trebuie să ne fie frică de nimic, nu trebuie să ne fie frică nici măcar de moarte, pentru că aşa cum naşterea este un lucru deosebit de frumos, să ştiţi că şi momentul trecerii este frumos, dar ca să fie frumos, trebuie să trăim aici şi acum frumos, să avem aici grijă de noi,  unii de ceilalţi, că ne cunoaştem sau că nu ne cunoaştem, pentru că numai împreună, vorbind de acea latură socială, vom depăşi acest moment”, a spus Paziuc.

El a urat tuturor Sărbători luminate  în suflete, linişte şi pace, armonie şi echilibru.

„Dumnezeu să vă lumineze mintea cât mai bine în această schimbare prin care trecem cu toţii!”, a transmis Alexandru Paziuc.          


Intră acum și în grupul de