Pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni ar putea fi redeschis săptămâna viitoare. La 46 dintre cadrele medicale retestate rezultatul a fost negativ și se așteaptă și celelalte rezultate


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că Pavilionul central al unităţii spitaliceşti ar urma să fie redeschis în cursul săptămânii viitoare în condiţiile în care rezultatul a fost negativ pentru 46 din cele 52 de cadre medicale retestate pentru SARS-CoV2, pentru alte şase persoane încă se aşteaptă rezultatul.

El a spus că în cursul zilei de luni a fost efectuată retestarea pentru noul coronavirus pentru 52 de persoane, angajate ale spitalului, iar joi se va realiza o nouă retestare.

“Din cele 52 de persoane retestate, pentru 46 rezultatul este negativ, iar pentru restul încă nu au sosit rezultatele. Având în vedere rezultatele foarte bune, vom redeschide pavilionul central în cursul zilei de marți sau miercuri cel târziu”, a precizat Morariu.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni a mai spus că au fost achiziţionate kituri de testare pentru noul coronavirus, procedura de recoltare a probelor se realizează în spital, dar probele sunt transmise către DSP Suceava, iar acestea se redirecţionează către laboratoarele acreditate pentru prelucrarea lor.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a menţionat că în cursul zilei de joi va fi realizată a patra acţiune de dezinfecţie terminală în Pavilionul central al Spitalului municipal Fălticeni, acţiunea fiind efectuată cu o firmă specializată.

Reamintim că Pavilionul central al spitalului a fost închis începând de sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 14,00, pentru a fi efectuate acţiuni de dezinfecţie în secţiile care funcţionează în această clădire după ce mai mulţi angajaţi ai unităţii spitaliceşti au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19.

De menţionat este că în pavilionul central al Spitalului municipal Fălticeni funcţionează Secţiile de Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie Generală, Anestezie -Terapie Intensivă, precum şi Compartimentul de Primiri Urgenţe.

(LB)


Intră acum și în grupul de