Incendiu cu pagube de 500 milioane de lei vechi de la o ţigară, în Costişa


Intră acum și în grupul de

Un incendiu provenit de la o ţigară a făcut pagube de 500 milioane de lei vechi, miercuri, la prânz, într-o gospodărie din în localitatea suceveană Costişa. Potrivit ISU „Bucovina”, la ora 12.26, prin serviciul 112 a fost anunţat un incendiu la gospodăria lui Radu B., din satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi. Imediat la faţa locului, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Frătăuţii Vechi şi Gălăneşti au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

La sosirea echipajelor de pompieri ardeau acoperişul casei, adăpostul de animale şi o anexă gospodărească, existând posibilitatea de propagare la o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.40, dar au ars acoperişul casei, construit pe astereală din lemn şi acoperit cu şindrilă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp, anexa gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, circa 3 tone de fân şi bunuri casnice. Totodată, s-au degradat pereţii casei pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, pagubele fiind estimate de proprietar la 50.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.

Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa din vecinătate, în valoare de circa 135.000 lei.


Intră acum și în grupul de