Doi bătrâni au fost acroșați de mașini în Marginea și Fundu Moldovei în timp ce mergeau pe biciclete. Ambii au fost amendați pentru că nu aveau declarații pe proprie răspundere


Intră acum și în grupul de

Două accidente cu implicarea bicicliștilor au avut loc în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie. Ambii bicicliști au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul caz a avut loc pe DN 2E în localitatea Marginea. Un bătrân de 85 de ani, conducând o bicicletă, a ieșit de pe o stradă fără a acorda prioritate de trecere unei autoutilitare conduse de un tânăr din Vicovu de Sus.

FOTO: someseanul.ro

Prin urmare, cele două vehicule au intrat în coliziune. Bătrânul a suferit leziuni ușoare și a fost transportat la spital, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal.

Cei doi șoferi nu erau băuți, dar ambii nu au putut justifica prezența sa în trafic, fiind amendați cu câte 2.000 lei.

Celălalt caz a avut loc pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei. O localnică de 27 de ani, în timp ce efectua o manevră de întoarcere pe podețul din beton de la intrarea în curtea locuinței sale l-a acroșat pe un localnic de 70 de ani, care se deplasa cu o bicicletă.

Bărbatul a căzut de pe bicicletă, rănindu-se. Ulterior, el a fost transportat la spital.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluţionat procedural.

Pe lângă asta, biciclistul a fost amendat pentru lipsa declarației pe proprie răspundere.


Intră acum și în grupul de