O cabană din Fundu Moldovei a ars din cauza unui scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

Scrumul s-a ales dintr-o cabană situată în localitatea suceveană Fundu Moldovei, după ce un incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, de la un scurtcircuit electric. Potrivit ISU “Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 01.25. La faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fundu Moldovei cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la cabana lui Nicolae C., în comuna Fundu Moldovei, ce era situată deasupra luciului de apă al unei păstrăvării, ardea construcţia, existând pericolul de propagare la fondul forestier şi casele din vecinătate.

Flăcările au fost stinse la ora 03.20, dar a ars cabana, construită din lemn şi acoperită cu şindrilă, pe o suprafaţă de circa 80 mp, mobilier, aparatură electrocasnică şi alte bunuri casnice, pagubele fiind estimate la 50.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric neizolat corespunzător.

Pompierii au salvat casele învecinate şi fondul forestier, în valoare de aproximativ 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de