Amplu program de modernizare a infrastructurii judeţului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sute de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale care străbat judeţul Suceava sunt incluse într-un amplu program de reabilitare şi modernizare, a declarat joi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. „Prin acest amplu program de modernizări şi reabilitări de drumuri judeţul Suceava va deveni mai uşor accesibil atât pentru turişti, dar şi atrăgător pentru mediul de afaceri. Ofensiva noastră este acum să deschidem traficului zone inaccesibile sau greu accesibile cum este partea de vest a judeţului”, a explicat Flutur, subliniind că programul de modernizare a infrastructurii judeţului cuprinde şi traseele turistice spre mănăstirile şi bisericile monument istoric.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, în această perioadă se lucrează la modernizarea a aproximativ 200 de kilometri de drumuri naţionale, pe traseele Suceava-Vatra Dornei, Suceava-Dorohoi, Rădăuţi-Putna şi Marginea-Păltinoasa, iar pentru anul 2010 sunt prevăzute investiţii în modernizarea DN 18 între Iacobeni şi Borşa, DN 17 B între Vatra Dornei şi Broşteni, pe Valea Bistriţei, intenţionându-se atragerea de fonduri externe pentru finanţarea lucrărilor drumului expres Roman-Siret.

Flutur a mai arătat că în prezent se efectuează lucrări de modernizarea a încă 200 de kilometri de drumuri judeţene, din care cinci prin POR, două prin Phare, iar alte 16 proiecte finanţate din fonduri naţionale.

De asemenea, el a precizat că alte proiecte de modernizare a unor drumuri judeţene urmează să fie finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră, dar şi prin programul guvernamental 10.000 de km de drumuri judeţene ce va fi lansat săptămâna viitoare şi unde judeţul Suceava urmează să depună într-o primă etapă un număr de 11 proiecte de reabilitare şi modernizare pentru trasee totalizând 150 de kilometri. „Din reţeaua de 1200 de kilometri de drumuri judeţene, o treime sunt pietruite sau sunt drumuri de pământ şi pe majoritatea acestor drumuri avem proiecte de modernizare”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a mai arătat că în acelaşi timp se vor realiza centuri ocolitoare ale municipiilor Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, ceea ce va determina o fluidizare a traficului atât în aceste oraşe cât şi pe drumurile naţionale.

Totoodată, el a mai anunţat că pe lângă drumul spre Ardeal pe DN 17, se vor deschide două alte trasee, unul prin Vatra Dornei-Bilbor-Topliţa, dar şi un drum Coşna-Ilva Mare prin zona Grădiniţa, iar deschiderile cu Ucraina se vor realiza prin Izvoarele Sucevei, Ulma, Muşeniţa şi Climăuţi.

Flutur a mai adăugat că vor fi modernizate şi numeroase drumuri comunale în condiţiile în care cele 68 de proiecte depuse de localităţi sucevene pentru a fi finanţate prin PNDR conţin şi reabilitări de astfel de drumuri.


Intră acum și în grupul de