Inspectorii veterinari vor aplica amenzi mai mari pentru nereguli (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei Sanitar -Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava (DSVSA) a anunţat că din ultima săptămână a acestei luni amenzile aplicate de inspectorii sanitar-veterinari vor fi mult mai mari. „A apărut Hotărârea de Guvern nr. 917 care majorează amenzile ce vor fi aplicate. Hotărârea intră în vigoare din data de 22 septembrie”, a spus şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, sfătuindu-i pe agenţii economici să încerce pe cât posibil să remedieze orice fel de nereguli, pentru a evita sancţionarea.

„Vor trebui să se ferească de amenzi. Mai mult, de acum nu vor mai avea posibilitatea de a plăti în 48 de ore de la aplicarea sancţiunii jumătate din minimul amenzii. De acum vor trebui să plătească exact amenda scrisă de inspectori pe procesul verbal de contravenţie”, a declarat şeful DSVSA Suceava.

Cât priveşte posibilitatea ca în loc de amenzi inspectorii să accepte „atenţii” din partea celor ce ar trebui sancţionaţi, pentru a-i mai păsui, directorul Direcţiei Sanitar- Veterinare exclude acest lucru. „Nu pot să-şi rişte posturile cu atât mai mult cu cât restructurările bat la uşă”, a precizat Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de