Comandantul medical al Sucevei, gen. Ionel Oprea spune că SJU Suceava este pregătit cu 900 de paturi pe secții și 40 pe ATI. Se caută altă firmă care să asigure concentrația de oxigen în condițiile în care firma care întreținea instalația de oxigen a renunțat la contract


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, gen (r) Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a făcut, joi,  o prezentare detaliată a situației existente în unitatea medicală, cu accent pe proiecțiile celor trei etape cuprinse în  Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru atingerea capacității de răspuns maximal, aprobat de către Consiliul medical al spitalului județean. 

Oprea a specificat că, necesarul de paturi pentru prima etapă – 40 paturi la ATI și 900 de paturi pe secții – este satisfăcut.

El a arătat că un punct vulnerabil identificat a fost cel referitor la asigurarea concentrației de oxigen, având în vedere că firma care a câștigat licitația pentru asigurarea lucrărilor de întreținere și funcționare a declinat lucrarea fără a face o constatare și fără a oferi consultanță pentru soluționarea acestei probleme.

Oprea a spus că aceasta este prioritate zero, avându-se în vedere mai multe variante alternative de soluționare.

Astfel, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a nominalizat trei angajați ai Consiliului județean care vor menține o legătură permanentă cu unitatea medicală și vor căuta soluții pentru identificarea unei alte firme autorizate care să efectueze lucrările necesare.

Potrivit lui Flutur aceasta este prioritară deoarece, în eventualitatea trecerii în etapa a doua, este necesară susținerea a 1200 de paturi, iar solicitarea de oxigen va fi maximă.

Președintele CJ Suceava a specificat că aparatul administrativ pe care îl conduce este în permanență dispus să întreprindă toate acțiunile legale necesare pentru restabilirea  funcționalității normale a spitalului.

Gen. (r) Ionel Oprea a ținut să sublinieze că este profund impresionat de reacția societății civile, de spiritul de solidaritate de care a dat dovadă. De asemenea a ținut să aprecieze ajutorul primit de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava.

La ședința operativă convocată de prefectul de Suceava au participat secretarul de stat, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, general Ionel Oprea, Manuela Trifan director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, subprefectul Daniel Prorociuc, președintele Consiliului Județean Suceava,  Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu și dr. Liviu Trifina, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor.


Intră acum și în grupul de