Oficial: Majoritatea cazurilor de infecții cu noul coronavirus sunt în municipiul Suceava, în restul județului incidența fiind mai mică


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, gen. (r) Ionel Paul Oprea și directorul DSP Suceava, Manuela Trifan, au declarat, joi, în cadrul unei ședințe operative că majoritatea cazurilor de infecții cu noul coronavirus din județul Suceava sunt concentrate în municipiul Suceava, iar în restul județului incidența e mai mică.

În cadrul ședinței s-a menționat că atât Spitalul Județean de Urgență Suceava, care deține secții non- COVID pe toate specialitățile, cât și Spitalele Municipale Rădăuți, Vatra Dornei și Fălticeni pot prelua cazurile de execese alimentare specifice acestei perioade.

Gen (r) Ionel Oprea și Manuela Trifan au precizat că, în județ sunt puține cazuri de infecție COVID 19, majoritatea acestora fiind în municipiul Suceava, de aceea este absolut necesară respectarea cu strictețe a regulilor impuse privind carantina și distanțarea socială.

Conducerea județeană a comunicat că întreprinde toate măsurile necesare pentru a proteja populația și a se asigura că distanțarea socială și măsurile de protecție sunt respectate.

La rândul său, directorul organizației Crucea Roșie România- Filiala Suceava, domnul Cornel Dediu a comunicat că, în cursul zilei de vineri, vor fi primite 23.000 de măști de protecție, destinate spitalului județean, iar președintele Consiliului Județean Suceava, a solicitat, dacă este posibil, să fie atribuite parte dintre ele, și către Spitalul Municipal Rădăuți.

La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Suceava, a solicitat pentru data de vineri o ședință de lucru la care să participe și reprezentanți ai sindicatelor salariaților Spitalului Județean Suceava, ai Colegiului Medicilor Suceava, ai medicilor de familie și medicilor stomatologi, pentru a discuta și stabili măsurile necesare pentru stimularea adiției de personal medical calificat în unitatea medicală, ținând cont de necesitatea implementării Planul de operaționalizare graduală a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru atingerea capacității de răspuns maximal.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică în județul Suceava au fost confirmate 1.910 cazuri de infectare cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de