Primarul municipiului Rădăuți: Dacă nu se lucrează și nu se produce, probabil că din iunie primăriile vor intra în colaps financiar//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în prezent municipalitatea rădăuțeană se descurcă cu finanțarea, dar estimează că în actualele condiții în care nu se desfășoară activități economice există posibilitatea ca din iunie primăriile să intre în colaps financiar.

„Deocamdată nu avem probleme”, a spus Nistor Tatar care a arătat că municipalitatea va trebui să susțină cofinanțarea pentru mai multe investiții între care și cea pentru a asigura la paturile de la spitalul vechi achiziția de 100 de concentratoare de oxigen mobile.

„Nu vorbim doar de Primăria Rădăuți, ci chiar și de Consiliul Județean. Dacă nu se relansează economia la nivel de țară nu știu de unde vom încasa noi acele sume defalcate incluse în buget”, a spus primarul care a făcut referire la cotele aferente din TVA și impozitul pe venit care sunt deja bugetate.

„Din iunie încolo, sumele defalcate din TVA, din impozitul pe salarii, nu știu de unde vom primi. Și nu e doar Rădăuți, ci toate primăriile. Dacă nu se lucrează și nu se produce în județ sau în țară nu știu de unde le vom încasa. Probabil că vom intra în colaps. Acum vorbim de întrajutorare, pentru că s-au încasat până pe 30 impozite la nivel local, sume defalcate, dar acum, dacă ții închise societățile comerciale, de unde TVA și impozit pe salarii?”, s-a întreabat Nistor Tatar.

Primarul de Rădăuți a arătat că societăți mici, familiale, IMM-uri, cele din turism, magazinele, sunt închise toate.

„Nu știu dacă din șomajul tehnic se participă cu ceva la bugetul primăriei. Probabil că la începutul lunii iunie va fi o problemă mare la toate primăriile”, a spus Tatar.

El a adăugat că vor fi daune după această epidemie și că nu poate încă estima pierderile.

„Trebuie să depunem eforturi ca să ieșim cu cât mai puține daune, să fie cât mai bine. Va fi partea economică mai tragică.(…)Trebuie să depunem eforturi să ieșim toți bine”, a spus Nistor Tatar.  


Intră acum și în grupul de