Două gospodării mistuite de flăcări în Frătăuții Vechi. Pompieri din șase localități au acționat cu zece autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului//VIDEO-FOTO


Intră acum și în grupul de

Două gospodării au fost afectate de un incendiu puternic în noaptea de vineri spre sâmbătă la Frătăuții Vechi.

Potrivit ISU Suceava pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Radăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Gălănești și Bilca cu 10 autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor de intervenție ardeau locuințele și anexele din două gospodării, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Flăcările au izbucnit din podul unei locuințe, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau cu izolația deteriorată.

La prima gospodărie au ars casa de locuit, bucătăria și baia locuinței, o magazie și garajul (cu bunurile aferente), pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp.

La a doua gospodărie, au ars depozitul de furaje, adăpostul de animale, o magazie de lemne și acoperișul casei pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp.

Au mai ars circa 4 tone de fân și obiecte de mobilier și s-au degradat tavanul locuinței și bunuri din interior.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 5:00 după cinci ore de intervenție a pompierilor.

În incendiu nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat o locuință învecinată.


Intră acum și în grupul de