Lector univ. dr. Gabriela Rangu de la USV a încetat din viață. USV: Va dăinui în amintirea noastră ca un portret al celei mai fericite îngemănări dintre frumusețea minții și cea a sufletului


Intră acum și în grupul de

Colectivul de engleză al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava trece printr-o profundă durere, pricinuită de pierderea neașteptată a prețuitei noastre colege, doamna lector univ. dr. Gabriela Rangu, profesor dedicat, iubit și apreciat de generații întregi de studenți, anunță USV.

Absolventă a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și doctor în Filologie al Universității „AI. I. Cuza” din Iași, cu teza Metatheory and Fiction. Theoretical Representations in Anglo-American Postmodernist Fiction (2006), dna lector dr. Gabriela Rangu a fost specialist în postmodernism și literatură postmodernă. De-a lungul carierei, regretata noastră colegă a fost membru ales în Consiliul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării și în Senatul USV.

Spiritul ei lucid – dezbărat de dogme, șlefuit prin lectură și limpezit prin nesfârșite interogații –, umorul fin și sufletul generos o așezau întotdeauna deasupra micimii și irosirii cotidiene, conferindu-i un loc aparte în sufletul colegilor și al studenților săi. Va dăinui în amintirea noastră ca un portret al celei mai fericite îngemănări dintre frumusețea minții și cea a sufletului.

„Suntem alături, cu gândurile cernite, de colegul nostru, lector univ. dr. Alexandru Diaconescu, de familie și de prieteni și îi vom păstra mereu amintirea vie.

Dumnezeu s-o odihnească!”, a transmis USV.


Intră acum și în grupul de