Trei fălticeneni arestaţi pentru comerţ cu valută falsă


Intră acum și în grupul de

Doi soţi şi o cunoştinţă a acestora, toţi din Fălticeni, sunt cercetaţi pentru că au pus în circulaţie valută falsă. Potrivit IPJ Suceava, pe 3 septembrie, în jurul orelor 17:00, pe raza judeţului Neamţ a fost identificată de către lucrătorii Postului de Politie Brusturi B. DORINA, de 49 ani din Fălticeni, care a încercat să pună în circulaţie o bancnotă contrafăcută de 100 EURO, aceasta fiind însoţită de soţul ei B. VERGEL, de 53 ani şi S. DUMITRU, de 32 ani, din aceeaşi localitate. Totodată, s-a stabilit faptul că aceştia se deplasau cu un autoturism cu nr. de înmatriculare de Anglia.

Cercetările au fost preluate de către lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, întrucât activitatea celor în cauză era monitorizată din cursul anului 2008 sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Autoturismul cu care se deplasau cei trei, a fost dat în consemn pe întreg teritoriul ţării de către IPJ Suceava pe data de 28.08.2009.

În dosar sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monedă sau de alte valori şi înşelăciune.
Din activităţile efectuate în cauză a rezultat faptul că fălticenenii au pus în circulaţie, în perioada iunie 2008 – septembrie 2009, mai multe bancnote contrafăcute din cupiura de 100 şi 200 EURO pe raza judeţelor Suceava, Neamţ şi Botoşani, până în prezent fiind identificată şi ridicată suma de 3.100 EURO în bancnote contrafăcute (13 × 200 EURO şi 5 × 100 EURO).

S-a dispus iniţial măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore faţă de cei trei, iar ulterior, în urma probatorului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia şi au sesizat Judecătoria Suceava, care a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru toţi.
În baza autorizaţiilor emise, în data de 05.09.2009, au fost efectuate un număr de 2 percheziţii la domiciliile din Fălticeni.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării tuturor bancnotelor contrafăcute puse în circulaţie pe teritoriul ţării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.


Intră acum și în grupul de