VIDEO// Ion Lungu mulțumește sucevenilor că respectă măsurile de carantinare și îi imploră să rămână în continuare în case: Din păcate nu am atins încă vârful epidemiei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mulțumit, miercuri, printr-un mesaj video, sucevenilor pentru modul în care s-au comportat de la instituirea stării de carantină în municipiul Suceava pentru modul în care au respectat izolarea sau autoizolarea.

El a mulțumit și pentru modul în care sucevenii au înțeles să respecte ordonanțele militare pe perioada Sărbătorilor Pascale și că s-a respectat acordul dintre Patriarhie și MAI fără să fie înregistrare evenimente deosebite.

„Din păcate, numărul persoanelor confirmate pozitiv în orașul nostru este în creștere. Nu am atins acel vârf al epidemiei”, a spus primarul.

În aceste condiții, Ion Lungu a făcut un apel sucevenilor să rămână în case pentru ca eforturile din ultima lună să nu fi fost în zadar.

Primarul a spus că s-a suspendat activitatea școlară, s-a suspendat activitatea economică a multor firme, iar medicii fac eforturi până la epuizare.

„Trebuie să mulțumim medicilor noștri care fac eforturi până la epuizare, să mulțumim și doctorilor care au venit din alte părți și ne ajută, să mulțumim și doctorilor militari care fac eforturi să aducă starea de normalitate la spitalul nostru”, a spus Lungu.

El a mulțumit sucevenilor pentru că de peste o lună de zile stau în case în izolare.

„Să nu compromitem acest efort al nostru”, a spus Lungu.

Primarul a făcut un apel medicilor sănătoși și care pot merge la serviciu să o facă pentru că este nevoie de forță de muncă la spital.

„Să facem tot ce este posibil să salvăm cât mai multe vieți omenești, să reducem răspândirea acestei epidemii”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că este necesar să fie făcută cât mai multă testare în municipiul Suceava acțiune care să cuprindă cât mai multe persoane.

„Nu se pune problema testării în masă și totuși trebuie făcute mai multe teste la persoane care au simptome de coronavirus, la membrii familiilor care au persoane infectate. Se face astăzi la persoane din prima linie și este bine că se face la doctori, la cei care asigură ordinea, siguranța, militari, ISU,  dar trebuie făcut și la populație ca măsură de limiatare a răspândirii acestui virus”, a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că în municipiul Suceava vor continua în perioada următoare acțiuni de dezinfecție.

El a mai anunțat că rămâne valabil numărul direct de telefon pentru sesizarea situațiilor legate de problemele întâmpinate de suceveni 0230.210.678 care este la cabinetul primarului și vor putea fi sprijiniți și cu pachete de alimente.

„Din păcate, dragi suceveni, am pierdut oameni dragi în această perioadă. Să facem tot ce depinde de noi ca acest lucru să-l limităm. Vă implor încă odată: rămâneți acasă, să stăm acasă, să salvați viețile dumneavoastră, să salvați viețile celor dragi”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că măsurile de relaxare vor fi stabilite și anunțate de Guvern în jurul datei de 15 mai.

„Să ne rugăm ca această perioadă a epidemiei să fie una cât mai scurtă”, a încheiat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de