Trei gospodării din Rădăuți au fost afectate de un incendiu puternic provocat de un localnic ce a făcut foc în aer liber


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării din Rădăuți au fost puternic afectate de un incendiu izbucnit marți după amiază. Au ars mai multe anexe gospodărești, o bucătărie de vară și un garaj cu tot cu automobil.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale și au reușit să oprească propagarea focului și să-l lichideze.

Imagine ilustrativă

Ulterior, s-a constatat că cel mai mult au avut de suferit două gospodării ce aparțin unor bătrâne de 88 și 81 de ani, ambele situate pe strada Petre Liciu din localitate.

Mai exact, în urma incendiului, au ars o magazie de lemne și o magazie de produse alimentare, anexe gospodărești ale imobilului aparținând bătrânei de 88 de ani, rezultând pagube materiale în valoare de 25.000 lei.

De asemenea, au ars o bucătărie de vară, cu bunurile din interior (electrocasnice și mobilier) și un garaj, în care se afla parcat un autoturism marca Dacia 1300, anexe gospodărești ale imobilului aparținând celeilalte femei, rezultând pagube materiale în valoare de 40.000 lei.

A avut de suferit și gospodăria unui alt vecin un bărbat de 61 de ani. În cazul lui s-a produs degradarea unei părți a acoperișului unui garaj, anexă gospodărească a imobilului, rezultând pagube materiale în valoare de 500 lei.

În urma cercetării la fața locului s-a stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind flacăra (foc în aer liber), mijlocul de aprindere fiind chibritul, primul material care s-a aprins fiind deșeuri nereutilizabile.

Concret, imobilele afectate de incendiu se învecinează cu imobilul de pe strada Grănicerului, locuință care se află în renovare.      

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că în aceeași zi, socrul proprietarului imobilului menționat a strâns mai multe deșeuri provenite de la lucrările de renovare, cărora le-a dat foc în curte, în imediata vecinătate a anexelor gospodărești ale imobilelor de pe strada Petre Liciu.

La scurt timp, inclusiv din cauza faptului că bărbatul nu a supravegheat focul, flăcările s-au propagat la construcțiile descrise mai sus.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.


Intră acum și în grupul de