Autotehnorom Suceava va moderniza drumul județean Suceava-Dolhasca-limita cu județul Iași cu 110 milioane de lei. Gheorghe Flutur a semnat contractul de execuție și spune că e unul dintre cele mai așteptate proiecte din județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri,  contractul pentru realizarea proiectului de modernizare a infrastructurii în județ, drumul județean Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca și legătură spre județul Iași printr-un proiect cu finanțare europeană.

Tronsonul de drum are 46,2 km și face parte din lotul 1 al proiectului total, celălalt lot fiind de la Suceava-Moara-Stroiești-Dărmănești.

Valoarea proiectului pentru acest prim lot este de 110 de milioane de lei, fără TVA, respectiv 22,7 de milioane de euro.

Președintele Flutur a spus că acest proiect este unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județ și că a mai fost scos la licitație anul trecut, dar OUG 114/2018 a făcut ca la acel moment să nu se prezinte nimeni la licitație, proiectul a fost refăcut și a crescut contribuția CJ Suceava.

Potrivit acestuia, din cei 110 milioane de lei pe care îi are acest contract, 46 de milioane de lei reprezintă contribuția județului Suceava, dintr-un împrumut făcut de CJ Suceava.

Cealaltă parte din împrumut va asigura cofinanțarea pentru  celălalt lot.

Flutur a menționat că drumul va fi lărgit de la 5,5-6 metri la 8 metri, fiind efectuate și lucrări de casetare, ceea ce va permite o creștere a capacității de trafic în zonă.

Proiectul prevede asfaltul turnat în trei straturi, modernizarea unui număr de 71 de podețe, șase poduri din care două poduri noi, iar pe o lungime de circa 34 de km vor fi executate  rigole și lucrări care contribuie la consolidarea patului drumului.

Durata de execuție a lucrării este de 24 de luni.

Președintele Flutur a arătat că executantul este o asociere condusă de Autotehnorom SRL Suceava care este asociat alte cinci firme.

El a menționat că în perioada imediat următoare se va semna și celălalt contract pentru lotul 2 al proiectului.


Intră acum și în grupul de