DGASPC Suceava va întocmi un Plan de reacție și un Plan de monitorizare a personalului după situația înregistrată la Sasca Mică. Coordonatorii DGASPC Suceava cer și testarea întregului personal și a beneficiarilor centrelor din județ


Intră acum și în grupul de

O ședință operativă organizată la Prefectura Suceava a luat în dezbatere, miercuri, situația înregistrată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică din comuna Cornu Luncii unde 242 de beneficiari și 59 de angajați au fost testați pozitiv.

Directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a precizat că parte din personalul centrului testat pozitiv a fost transportat către Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

Coordonatorul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini personalul care asigură îngrijirea celor 242 de beneficiari testați pozitiv, prin instruirea specifică a acestora de către un medic epidemiolog al spitalului și a recomandat desemnarea unei persoane din cadrul centrului care să țină permanent legătura cu unitatea medicală în scopul monitorizării eficiente a evoluției stării de sănătate a acestora.

Fiind vorba de un focar epidemiologic consistent,  Ionel Oprea și prefectul județului Suceava, au stabilit ca fiind necesară cooptarea unor voluntari, cu pregătire profesională adecvată, care să poată administra din punct de vedere medical și social această locație. Acest lucru este necesar și pentru suportul psihologic al beneficiarilor și angajaților testați pozitiv având în vedere specificul centrului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță cât și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului,  Nadia Crețuleac, au expus necesitatea de a fi testat întreg personalul celorlalte 6 centre sociale aflate în administrarea direcției, ținând cont de faptul că beneficiarii acestora sunt în marea majoritate persoane peste 65 de ani.

Președintele Consiliului Județean Suceava a dispus conducerii Direcției să desemneze, din cadrul aparatului de conducere, o persoană care să coordoneze local toate măsurile și acțiunile întreprinse pentru gestionarea corespunzătoare a situației înregistrate la Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică.

De asemenea Flutur a solicitat imperios o atenție sporită pentru asigurarea permanentă a unei alimentații corespunzătoare pentru beneficiarii centrului dar și pentru personalul ce asigură îngrijirea acestora, având în vedere că organismul uman are nevoie de toate resursele disponibile în lupta cu această boală.

Președintele Consiliului Județean Suceava a insistat, alături de secretarul de stat Ionel Oprea asupra modului în care trebuie gestionate aceste centre, considerând că trebuie o abordare responsabilă  și o implicare maximă a decidenților din cadrul direcției precum și întocmirea și adoptarea unui Plan de reacție și a unui Plan de monitorizare a personalului cu prevederi clare, termene și responsabilități cuantificabile și precise.


Intră acum și în grupul de