Lucian Harșovschi speră ca măsura carantinării Sucevei să fie ridicată din 15 mai odată cu relaxarea măsurilor în țară. Și eu m-am săturat de această carantină, dar va trebui menținută până când trecem de vârful epidemiei//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în municipiul Suceava carantina va fi ridicată atunci când cazurile de îmbolnăvire vor fi în descreștere și vom fi trecut de vârful epidemiei.

„Avem 107 decese. Suntem pe primul loc în țară. Avem 399 de persoane internate în spital. Sunt foarte multe teste în lucru. Odată ce vom avea numărul testelor pozitive în scădere, vom avea mai puține cazuri, se va putea discuta despre ridicarea carantinei. Până atunci nu vom putea discuta”, a spus viceprimarul.

El a arătat că aceasta este o decizie a Ministerului Sănătății și a epidemiologilor și a spus că autoritățile locale sucevene fac tot posibilul ca această decizie să fie luată cât mai repede.

Lucian Harșovschi a mai declarat că după ridicarea carantinei, viața va trebui să-și reia cursul firesc, să fie reluate activitățile normale, cu păstrarea distanțării sociale și a spus că, de exemplu, în Primăria Suceava el își propune să fie îmbunătățite serviciile online astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să mai vină până la instituție pentru a-și rezolva problemele.

Viceprimarul Harșovschi a mai spus că Primăria Suceava a încercat în această perioadă, pe cât posibil, să continue investițiile și reparațiile, dar că din nefericire mai mulți agenți economici și-au suspendat activitatea și că se lucrează doar cu echipele unei singure firme la asfaltări.

„Și eu m-am săturat de această carantină. Sunt restricții de circulație, sunt restricții de a merge în alte zone și altele”, a spus viceprimarul care  și-a exprimat încrederea că în urma testărilor care se fac în municipiul Suceava cazurile de infectări să fie în scădere.

„Carantina trebuie păstrată în continuare și sper că în 15 mai, odată cu relaxarea măsurilor la nivel național să fie bine și la Suceava și să nu mai fie nevoie de carantină”, a mai spus viceprimarul.

Lucian Harșovschi s-a pronunțat pentru o testare mai amplă în municipiul Suceava pentru a fi depistate persoanele infectate și asimptomatice care să fie astfel izolate și să nu infecteze alte persoane.

El a arătat că și în acest scop Primăria Suceava a donat un aparat de testare RT-PCR Spitalului Județean Suceava.

Mai mult, Lucian Harșovschi a spus că Spitalul Județean Suceava are echipamente de protecție necesare, are medicamentația necesară, are dotări foarte bune, iar muncipalitatea contribuie cu suportarea cazării personalului medical în diverse locații pentru ca aceștia să nu ajungă în familie și eventual să le contamineze.

Viceprimarul Lucian Harșovschi și-a exprimat încrederea că Suceava va trece cu bine și de această încercare.

„Cetatea Sucevei nu a fost cucerită niciodată”, a spus Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de