Plan de recrutare de personal medical pentru Spitalul Județean Suceava. Gheorghe Flutur a propus proceduri simplificate de recrutare pentru ca necesarul să fie acoperit cât mai repede

Situația existentă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, în special lipsa de personal medical, a fost din nou discutată, joi, în cadrul ședinței operative convocate de prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

În cadrul ședinței, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat o maximă implicare din partea personalului Consiliului Județean în acțiunile de recrutare a voluntarilor cu pregătire corespunzătoare, respectiv medici, infirmiere, asistente, brancardieri, fiind desemnat pentru coordonarea acestei acțiuni vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Suceava a propus ca, pentru persoanele care se oferă voluntar să lucreze pe aceste posturi- infirmiere, asistente, brancardieri-, să fie reglementate prin acte normative, proceduri simplificate de recrutare și pregătire, pentru a acoperi necesarul de resursă umană într-un timp cât mai scurt.

De menționat este că în cadrul ședinței secretarul de stat în Ministerul Sănătății Ionel Oprea a ținut să precizeze că, dacă în cursul zilei de marți, 21.04.2020 au avut doar 27 de internări cu COVID 19, miercuri, 22.04.2020 numărul acestora a crescut la 40 de cazuri.

loading...