Plan de recrutare de personal medical pentru Spitalul Județean Suceava. Gheorghe Flutur a propus proceduri simplificate de recrutare pentru ca necesarul să fie acoperit cât mai repede


Intră acum și în grupul de

Situația existentă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, în special lipsa de personal medical, a fost din nou discutată, joi, în cadrul ședinței operative convocate de prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.

În cadrul ședinței, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat o maximă implicare din partea personalului Consiliului Județean în acțiunile de recrutare a voluntarilor cu pregătire corespunzătoare, respectiv medici, infirmiere, asistente, brancardieri, fiind desemnat pentru coordonarea acestei acțiuni vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Suceava a propus ca, pentru persoanele care se oferă voluntar să lucreze pe aceste posturi- infirmiere, asistente, brancardieri-, să fie reglementate prin acte normative, proceduri simplificate de recrutare și pregătire, pentru a acoperi necesarul de resursă umană într-un timp cât mai scurt.

De menționat este că în cadrul ședinței secretarul de stat în Ministerul Sănătății Ionel Oprea a ținut să precizeze că, dacă în cursul zilei de marți, 21.04.2020 au avut doar 27 de internări cu COVID 19, miercuri, 22.04.2020 numărul acestora a crescut la 40 de cazuri.


Intră acum și în grupul de