Garda Forestieră Suceava a depistat tăieri ilegale de arbori în volumul total de aproape 135 mc pe raza localității Sucevița. Prejudiciul depășește 90.000 lei


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava anunță că, în perioada 22-23 aprilie, a efectuat investigații privind niște tăieri ilegale pe raza localității Sucevița.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Forestiere Suceava, angajații instituției au efectuat verificări în zona numită Pârâul Rotari din localitatea Sucevița, unde în platforma primară din zona menționată a fost constatată și inventariată cantitatea de aproape 130 mc lemn rotund.

În consecință, s-a dispus ridicarea materialului lemnos cât și predarea în custodie a întregii cantități de lemn rotund către cea mai apropiată structură silvică, în cauză fiind O.S. Marginea, materialul lemnos fiind indisponibilizat pe perioada verificărilor.

Sursa precizează că în cadrul acțiunii care a continuat în fond forestier, au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea fără drept de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi proveniența materialului lemnos indisponibilizat de către delegații Gărzii Forestiere Suceava. Valoarea prejudiciului constatat depășește 90.000 lei.

Totodată, Poliția Suceava a efectuat lucrări premergătoare pentru întocmirea unui dosar penal pentru toate faptele constatate, fiind înaintat spre înregistrare Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmându-și cursul legal.

De asemenea, odată cu verificările desfășurate, polițiștii desfășoară activități specifice de cercetare în cadrul unu alt dosar pentru distrugere de arbori cât și pentru utilizarea unui posibil dispozitiv de marcat artizanal, urmând ca în urma cercetărilor să fie aplicate sancțiunile ce se impun, conform legislației specifice în vigoare, față de cei care vor fi găsiți vinovați, mai menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de