Comandantul medical al Sucevei, gen. (r) Ionel Paul Oprea: Situația în Suceava ar putea să înceapă să se relaxeze în 10-14 zile. Focarul din Suceava este pe cale să evolueze controlat


Intră acum și în grupul de

Comandantul medical al Sucevei, gen.(r) Ionel Paul Oprea a estimat, joi seara, la Antena 3, că situația în Suceava ar putea să înceapă să se relaxeze în 10-14 zile, arătând că focarul este pe cale să evolueze controlat.

Oprea a spus că în Suceava echipa medicală militară este ajutată și este bine primită.

„Oamenii ne înconjoară cu foarte multă atenție și respect. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult. Avem o colaborare foarte strânsă și consistentă cu organele locale. Ne-au ajutat de câte ori am apelat. Suntem în centrul atenției și preocupărilor dânșilor și le mulțumesc”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

El a arătat că în Spitalul Județean Suceava mare parte dintre colegii care au fost bolnavi s-au refăcut și că mai sunt și unii colegi care mai au rețineri.

„S-ar putea totuși să se convingă să revină. Sunt așteptați de colegii dânșilor în colectiv, sperăm să revină și sperăm să imprimăm o nouă modalitate de lucru în această echipă care a înregistrat și unele șocuri”, a spus Oprea care a adăugat că lucrurile vor merge bine și că trebuie să fie principiali în relațiile cu colegii.

Oprea a spus că numărul cazurilor de deces este mare statistic, dar că numărul de decese zilnice este între trei și cinci cazuri și nu se ridică la 10.

„În ceea ce privește tratamentul cazurilor grave s-a ameliorat modul în care sunt abordate. S-au stabilit mult mai precis modalitățile de îngrijire ale acestor pacienți”, a spus secretarul de stat care a adăugat că aceste modalități s-au îmbunătățit pe măsură ce s-a primit sprijinul colegilor de la Iași.

Comandantul medical al Sucevei consideră că focarul este pe cale să evolueze controlat.

„Dacă nu mai apar focare la nivelul județului, focarul din Suceava este pe cale să evolueze controlat. Până acum nu avem nicio manifestare a evoluției încât să spunem că a început „peak-ul” epidemic. S-ar putea să fie un platou ușor ascendent. Asta ne și dorim. Sunt convins că putem să asigurăm cu ceea ce dispunem acum ca resursă umană. Materialele sunt arhisuficiente și modul în care ne organizăm sperăm să suplinească absența personalului”, a spus Oprea.

El a a adăugat că va rămâne la Suceava cât timp se menține ordinul primit.

Întrebat când estimează din punct de vedere medical că starea se va putea relaxa în Suceava acesta a răspuns: „În 10-14 zile”.

„Trebuie să fim optimiști și trebuie să împărtășim optimismul nostru cetățenilor, nu numai din Suceava, ci din întreaga țară”, a mai spus Ionel Paul Oprea.


Intră acum și în grupul de