Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: Administrația liberală a eșuat în gestionarea acestei crize și la nivel național și la nivel județean. Nici până acum nu au înțeles soluția deschiderii Spitalului Municipal Fălticeni ca alternativă pentru tratarea bolnavilor non-Covid din județ//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că administrația liberală a eșuat în gestionarea crizei generate de actuala pandemie cu noul coronavirus atât la nivel național cât și la nivel județean.

El a exemplificat cu gestionarea situației din județul Suceava unde administrația liberală nu a înțeles necesitatea deschiderii noului Spital Municipal din Fălticeni pentru bolnavii non-Covid din județ.

„Deschiderea spitalului nou trenează inexplicabil”, a spus Rădulescu.

El a explicat că acest spital, la care lucrările au  început în 1991 au  fost sistate din 1994 și s-au reluat din în 2012, după ce în 2004 s-a luat decizia ca o aripă a spitalului să fie transformată în locuințe.

Deputatul a arătat că spitalul era aproape de finalizare în 2015, dar că după tragedia Colectiv au intrat în vigoare noi norme pentru clădiri și a fost necesară o refacere a proiectului și noi licitații care au dus ca abia în 2019 structura să fie finalizată.

El a adăugat că acum mai este nevoie de 4 milioane de euro pentru achiziția de echipamente medicale și că un milion de euro a venit, după multe bâlbâieli ale actualului guvern.

Alexandru Rădulescu a menționat că era foarte util un asemenea spital, la fel cum este utilă Maternitatea din Fălticeni, deschisă în urmă cu câțiva ani prin efortul Primăriei de reamenajare la standarde europene a unei foste unități școlare și unde acum vin paciente din întreg județul.

Deputatul PSD a arătat că este convins că guvernarea PSD ar fi finanțat dotarea noului Spital Municipal Fălticeni.

„Din nefericire, în contextul acestei pandemii, noi am crezut că această guvernare liberală va înțelege că un spital nou deschis cu un minim efort financiar- putea fi deschis din ianuarie- putea  deservi întreg județul”, a spus Rădulescu.

El a subliniat că dacă Guvernul va aloca patru milioane de euro acum s-ar putea ca într-o lună de zile să se deschidă spitatul.

„Societatea trebuie să se ocupe de vindecarea tuturor bolnavilor nu doar de cei cu Covid”, a spus Rădulescu.

El crede că doar pentru că Fălticeni are primar PSD a facut ca acest spital să nu fie finanțat.

„Altfel nu-mi explic”, a spus deputatul.

„Eu cred că este o neîndemânare. Administrația liberală a eșuat în gestionarea acestei crize și la nivel național și la nivel județean. Efectele le simțim și le vedem cu toții. În ceea ce privește soluțiile, sunt la fel de incapabili și la nivel național și la nivel județean. O soluție prezentată, de deschidere a noului Spital Fălticeni nu a fost îmbrățișată nici de conducerea liberală județeană nici de conducerea liberală de la nivelul Guvernului României”, a declarat Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de