A verificat o butelie şi i-a luat casa foc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit luni, la un nou incendiu izbucnit de la o butelie de aragaz. Acesta este al patrulea incendiu înregistrat în ultima perioadă ce are drept cauză verificarea recipientului, după cele ce au avut loc la Fălticeni, Buda şi Todireşti. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 13:31, după anunţarea incendiului, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Liteni au intervenit cu două autospeciale.

Ajunse la gospodăria lui Mihai B., din localitatea Corni, oraşul Liteni, echipajele au constatat că ardeau bucătăria şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi o anexă.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.30, dar au ars bucătăria de vară, construită din lemn, pe o suprafaţă de circa 4 mp şi aproximativ 10 mp din acoperişul casei. De asemenea ,s-au degradat aproximativ 8 mp din acoperiş şi 6 mp dintr-un perete exterior al casei, pagubele fiind estimate la 5.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a avut drept cauză – flacără provenită de la o butelie defectă.

Pompierii au salvat locuinţa proprietarului şi o anexă, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Pompierii suceveni recomandă cetăţenilor să nu mai verifice eventualele scăpări de gaz de la butelii, cu brichete şi chibrituri aprinse pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi distrugeri de bunuri materiale. Compartimentul de prevenire şi stingere a incendiilor din cadrul unităţii sucevene de pompieri precizează că cea mai sigură şi simplă metodă de depistare a scurgerilor de gaz este folosirea unei emulsii de apă şi săpun sau şampon. Apariţia bulelor confirmă neetanşeitatea între furtunul ce face legătura cu aragazul şi butelie.


Intră acum și în grupul de