Pagube importante în urma incendiului de la un gater din Cornu Luncii. Pe lângă hala cu utilaje au ars și 150 mc cherestea și 150 mc biomasă

Pompieri militari din Fălticeni împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) Cornu Luncii, Mălini, Baia și Slatina, au intervenit cu zece atospeciale, timp de peste cinci ore în noaptea de sâmbătă spre duminică localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală gater, din comuna Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor de intervenție , ardea generalizat construcția din lemn, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Potrivit ISU Suceava flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, iar dezvoltarea si propagarea incendiului au fost favorizate de vântul puternic și de cantitatea mare de material lemnos.

În incendiu au ars hala gater pe aproximativ 480 mp, utilajele din interior, circa 150 metri cubi cherestea și 150 metri cubi deșeuri din lemn-biomasă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea administrativă a societății, depozitul de bușteni, cinci case de locuit, cu anexele gospodărești aferente, și două hale dezafectate.

loading...