DGASPC Suceava intenționează să angajeze cadre medicale, pe perioadă determinată, pentru a asigura necesarul de personal din Centrul Sasca Mică


Intră acum și în grupul de

DGASPC Suceava analizează posibilitatea angajării de medici, asistenți medicali și infirmieri, fără concurs, pe perioadă determinată, conform legislaţiei care guvernează starea de urgenţă, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, după ce o parte din personalul angajat al centrului, care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, a fost internat în spital.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nicoleta Daneliuc, a informat, duminică, într-un comunicat de presă, că în cadrul ultimei ședințe operative la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului și conducerea CJ Suceava s-a analizat, în principal, modul în care sunt aplicate măsurile deja stabilite, precum și despre noile măsuri care se impun a fi luate în continuare pentru a asigura prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul beneficiarilor și angajaților din cadrul centrelor rezidențiale, dar și pentru identificarea celor mai bune soluții în vederea asigurării necesarului de resursă umană și materială în vederea tratării în bune condiții a beneficiarilor care au fost diagnosticați pozitiv din cadrul acestor centre.

Daneliuc a spus că pe lângă monitorizarea atentă a activității din cadrul CRRN Sasca Mică, va fi făcută o estimare imediată, actualizată permanent, în  funcție de evoluția situației, a necesităților la nivel de resurse umane, materiale etc.

“Trebuie menționat faptul că prin implentarea Ordonanței militate nr 8 din 9 aprilie 2020, angajații centrelor rezidențiale sunt obligați ca o parte să efectueze ture de câte 14 zile în izolare în cadrul centrelor iar cealaltă parte să fie izolată la domiciliu, cu obligația de a nu părăsi domiciliul și de a nu intra în contact cu persoane din afara familiei. Acest lucru e menit să asigure siguranța sănătății atât a beneficiarilor și angajaților din centre dar, implicit, și a familiilor angajaților care au copii și părinți”, a explicat Daneliuc.

Ea a precizat că pentru asigurarea necesarului de personal, în condiţiile în care o parte dintre angajații de la CRRN Sasca Mică se află internată în spital, se va analiza cu prioritate, posibilitatea angajării de medici, asistenți medicali și infirmieri, fără concurs, pe perioadă determinată, conform legislației care guvernează starea de urgență.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a mai spus că în cursul zilei de duminică vor avea loc alte întâlniri pentru punerea în practică a celor mai bune soluții identificate.

Daneliuc a spus că în urma testării celor 16 angajaţi care efectuează turele de izolare în  Centrul de Abilitare și Reabilitare Todirești niciun angajat nu a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, conform rezultatelor comunicate de DSP Suceava după testarea de joi.

Ea a menţionat că sunt aşteptate rezultatele testelor efectuate în rândul celor 158 de beneficiari şi 100 de angajaţi ai CRRN Costâna, iar în funcţie de rezultatul acestora se vor lua toate  măsurile care se impun.


Intră acum și în grupul de