DGASPC Suceava: La Centrul de Reabilitare Costâna s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus pentru 35 de angajați și 68 de beneficiari în timp ce la Centrul Todirești nu este nicio persoană diagnosticată pozitiv


Intră acum și în grupul de

DGASPC Suceava a anunțat că au venit o parte dintre rezultatele testărilor pentru noul coronavirus în toate centrele sociale din județ și că dacă la Centrul de Abilitare și Reabilitare Todirești, nu este nicio persoană diagnosticată pozitiv, la Centrul din Costâna sunt 103 angajați și beneficiari infectați cu noul coronavirus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daniliuc, în ceea ce privește rezultatele testării personalului și ale beneficiarilor de la CRRN Costâna, DSP Suceava a comunicat că din 103 angajați testați, au fost identificați pozitiv, 35, iar din 154 de beneficiari, au fost diagnosticați pozitiv, 68.

„În acest moment la CRRN Costâna, sunt luate aceleași măsuri ca și la CRRN Sasca Mică, privind înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu personalul aflat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi într-o altă locație, față de cei negativi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situației, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecția tuturor locațiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecție și produse de igienă”, a spus Daniliuc.

Ea a menționat că angajații diagnosticați pozitiv sunt transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde vor fi internați pentru monitorizare și tratament specific.

DGASPC Suceava a cerut DSP Suceava efectuarea de testări în toate centrele sociale din județ după ce la Centrul din Sasca Mică au fost depistate 301 persoane, angajați și beneficiari, cu Covid 19. Majoritatea persoanelor testate pozitiv nu aveau simptome ale bolii sau aveau forme ușoare.


Intră acum și în grupul de