Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a semnat Pactul pentru sănătatea județului Suceava vizând înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava: Am făcut primul pas și am luat legătura și cu rectorul USV


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a semnat, luni, Pactul pentru sănătatea județului Suceava vizând înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava.

Senatorul PSD Ioan Stan a spus că a și făcut primul pas în acest sens și a luat legătura cu rectorul USV, Valentin Popa pe această temă.

El a spus că va acționa în continuare prin toate mijloacele pentru ca această universitate să fie înființată la Suceava.

„Voi face și prin scrisoare deschisă, prin convorbiri telefonice cu cei îndrituiți ca să se poată aproba acest lucru”, a spus Ioan Stan.

Reamintim că sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a lansat, luni, inițiativa unui pact politic pentru sănătatea județului Suceava prin care parlamentarii suceveni, lideri de partide și primari să solicite înființarea Universității de Medicină și Farmacie Suceava.

„Această universitate ar fi garantul sănătății sucevenilor pe o perioadă extrem de lungă”, a spus Botezatu.

Potrvit lui Botezatu, peste tot în această lume dezvoltarea se bazează pe știință, pe universitate, iar cel mai ridicat PIB este în orașe universitare.

El a arătat că o asemenea universitate ar putea să fie și generatoare și de producție industrială prin realizarea de echipamente medicale

„E un început. Dacă nu facem nimic, nu vom culege nimic. Dacă ne complacem și vom dansa în continuare pe muzică populară în centrul orașului ne vom dezvolta vreodată?”, s-a întrebat Botezatu.

El crede că toți politicienii suceveni vor susține acest proiect.

„Nu cred că va exista un politician care să spună că așteaptă de la Guvern trei tarafuri și șase interpreți de muzică populară. Eu cred că chiar țin la județul acesta. Cred că putem face o mobilizare exemplară și să arătăm că suntem uniți”, a conchis Adrian Botezatu.


Intră acum și în grupul de