Începe și modernizarea drumului județean Suceava-Frumoasa-Stroiești-Vâlcele-Dărmănești. Flutur: Cred că în felul acesta drumurile județene din Suceava vor cunoaște cel mai mare grad de modernizare din ultimii ani//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, marți, contractul de execuție a modernizării drumului județean Suceava-Stroiești-Dărmănești cu o asociere condusă de firma Autotehnorom din care mai fac parte încă șase firme.

Flutur a spus că modernizarea acestui drum face parte din proiectul cu finanțare europeană pe axa Suceava-Iași, amintind că săptămâna trecută a semnat contractul de execuție pentru primul tronson de la Suceava la Dolhasca-limita cu județul Iași, cu o asociere condusă tot de firma suceveană Autotehnorom.

Președintele Flutur a arătat că acum este vorba de modernizarea DJ 209C care pornește de la Suceava-Frumoasa-Liteni Moara-Zaharești-Stroiești- Vâlcele-Dărmănești.

Lungimea acestui drum este de 29,54 de km din care 13,5 km sunt drumuri de piatră.

Valoarea contractului este de 83 de milioane de lei, respectiv 17,2 milioane de euro în timp ce pentru primul tronson contractul este de 27 de milioane de euro.

El a amintit că aceste proiecte au mai fost scoase la licitație, dar prin OUG 114/2018 s-a modificat legislația pentru firmele de construcții ceea ce a dus la creșterea valorii contractului și la o contribuție mai mare a CJ Suceava care este asigurată dintr-un credit.

Flutur a spus că prin modernizare carosabilul va avea o lățime de 6,5 metri față de 5,5 metri în prezent și că se vor turna două straturi de asfalt, iar unde este în prezent beton se va aplica o pânză de geotextil pentru a face priză.

Totodată, vor fi construite cinci poduri, din care patru noi și unul va fi reabilitat, se vor realiza 34 de podețe, dar și 44 de km de rigole și 6,4 km de trotuare, opt stații de autobuz, iar unde terenul impune vor fi amenajate ziduri de sprijin.

Proiectul mai prevede amenajarea intersecțiilor cu DN 17 la Stroiești și cu DN 2 la Dărmănești, dar și treceri la nivel cu calea ferată.

Durata de realizare este de 24 de luni.

„Cred că în felul acesta drumurile județene din Suceava vor cunoaște cel mai mare grad de modernizare din ultimii ani. Îmi doresc și alte proiecte în perioada următoare chiar dacă Suceava trece prin momente grele se întâmplă și lucruri bune”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de