Angajaţii mai multor centre rezidenţiale pentru persoane adulte cu dizabilităţi din structura DGASPC Suceava au avut rezultate negative la testarea pentru COVID-19


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a informat, marţi, într-un comunicat de presă, că în urma testării personalului  din cadrul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte cu dizabilităţi din structura instituţiei  au avut rezultate negative pentru noul coronavirus.

Daneliuc a spus că la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Pojorâta, care ocroteşte 51 de persoane adulte şi vârstnice cu dizabilităţi, au fost testaţi  47 de angajaţi din cele două ture şi  toţi au avut rezultate negative la testarea pentru SARS-CoV-2.

Ea a precizat că la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi ”O nouă Viaţă” Siret, care ocroteşte 39 de beneficiari în cinci case de tip familial, au fost testaţi  23 de angajaţi din cele două schimburi şi toţi au fost diagnosticaţi negativ pentru infecţia cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava a mai spus că şi cei 18 angajaţi, care lucrează în două ture, de la Casei Emanuel din Cadrul Complexului de recuperare neuro-psiho-motorie Blijdorp – ”O Nouă Viaţă” Suceava, unde sunt ocrotiţi 17 beneficiari, au fost testaţi pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind negativ pentru toţi.

La Centrul de Abilitare şi Reabilitare de la Todireşti pentru toţi  cei 31 de angajaţi, din tura 1 şi 2, rezultatele au fost negative.

Ea a menţionat că la Centrul de Abilitare şi Reabilitare Zvoriştea, unde sunt îngrijiţi 73 de rezidenţi, din cei 38 de angajaţi testaţi din ambele ture, 31 sunt negativi, pentru 6 sunt aşteptate din nou rezultatele, deoarece au ieşit neconcludente, iar pentru un muncitor necalificat,  rezultatul a ieşit pozitiv.

Daneliuc a precizat că au mai fost testaţi 9 angajaţi ai unei căsuţe de tip familial din Fălticeni pentru copii, întrucât una dintre asistentele medicale a fost detaşată o perioadă la CRRN Sasca  Mică şi s-a reîntors la serviciu în cadrul căsuţei, rezultatul testelor fiind negativ pentru noul coronavirus în cazul tuturor celor testaţi.

Ea a declarat că primul centru la care s-a făcut testarea beneficiarilor şi angajaţilor a fost Centrul de Abilitare şi Reabilitare Mitocu Dragomirnei, după ce şefa centrului, care se afla în izolare la domiciliu,  a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, iar în urma testării toţi angajaţii şi beneficiarii centrului sunt diagnosticaţi negativ.

“Prin aplicarea Ordonanţei Militare Nr. 8, începând cu 11 aprilie, colegii noştri din serviciile rezidenţiale pentru copii şi adulţi, o parte execută ture în izolare la centre, de câte 14 zile, iar ceilalţi se află în izolare la domiciliu tot timp de 14 zile şi le suntem recunoscători pentru faptul că depun  toate eforturile ca toată activitatea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.


Intră acum și în grupul de