Secretarul de stat Ionel Oprea anunță că SJU Suceava este spitalul cu cea mai mare capacitate de ventilare din țară și este pregătit să asigure asistență medicală de specialitate: În ATI mai sunt șapte pacienți intubați, ceea ce indică o diminuare a crizei


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, a anunțat în ședința operativă de marți că Spitalul Județean Suceava a înregistrat progrese și este pregătit, din toate punctele de vedere, să asigure asistență medicală de specialitate.

El a precizat că, la acest moment Spitalul Județean Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare.

El a spus că deosebit de important este că, în acest moment în secția ATI sunt doar 7 persoane intubate ceea ce indică o diminuare crizei.

Potrivit lui Oprea situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă- administrație.

El a mai anunțat că a dispus și realizat reorganizarea gestiunii de farmacie pentru vizualizarea stocurilor disponibile, fiecare medic având posibilitatea verificării, în timp real, a existenței medicamentelor necesare, în cazul lipsei, putând solicita, prin raport, achiziționarea acestora.

De asemenea Oprea a dispus calcularea costului mediu per pacient în situații de criză, acesta fiind o informație importantă în fundamentarea necesarului de resurse financiare ce trebuie alocat.

Secretarul de stat Ionel Oprea a precizat că a dat dispoziție să fie elaborat „Ghidul de îngrijiri al bolnavului de COVID 19”, document esențial în contextul actual ce va fi extrem de util atât personalului medical cât și voluntarilor.


Intră acum și în grupul de