Banii pentru roata panoramică au fost cheltuiți de Primăria Suceava pentru limitarea epidemiei. Ion Lungu: Să fim noi sănătoși că roată panoramică se mai poate pune și după ce trece epidemia


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o intervenție video că până acum municipalitatea a cheluit circa un milion de euro pentru acțiuni de limitare a răspândirii noului coronavirus, bani care fuseseră inițial alocați instalării unei roți panoramice și a anunțat că Primăria Suceava face eforturi în continuare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Am făcut și facem în continuare lucrări de dezinfecție în oraș”, a spus Lungu care a arătat că acțiunile sunt făcute de firma care are contract cu Primăria pentru salubritatea stradală cu diverse utilaje, dar și cu acel utilaj mare care pulverizează în aer soluție de dezinfecție.

El a mai spus că acum se face a doua etapă de dezinfecție pe scările de bloc din municipiu reamintind că a fost făcută această dezinfecție înaintea Sărbătorilor Pascale întrucât ordonanța militară nr 6 ne impunea acest lucru, dar a fost modificată și acum doar recomandă.

„Având în vedere situația din municipiu am decis să facem încă o dezinfecție pe scările de bloc”, a spus primarul care a menționat că pentru toate scările de bloc costul este de 200.000 de lei.

El a mai spus că în ultima săptămână au mai fost împărțite 200 de pachete cu ajutoare alimentare persoanelor în nevoie.

Primarul a precizat că în această perioadă Primăria Suceava a cheltuit circa un milion de euro pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, între achiziții fiind aparatul RT-PCR cu 3000 de teste, cele zece ventilatoarea care ar urma să ajungă în această săptămână, costuri pentru lucrări de dezinfecție, costurile legate de închirierea hotelurilor pentru persoanele aflate în carantină și asigurarea meseleor pentru aceste persoane.

„Sunt două luni de când Primăria Suceava asigură mâncare și apă persoanelor izolate la domiciliu”, a spus Lungu care a adăugat că totodată sunt și costuri cu închirierea hotelurilor și asigurarea mesei pentru personalul medical.

„Banii au fost luați de la roata panoramică. Să fim noi sănătoși, că roată panoramică punem după ce trece această epidemie”, a spus primarul.

El a arătat că potrivit ordonanței militare de instaurare a carantinei în municipiul Suceava, aceasta este prevăzută pe perioada stării de urgență și că data de 15 mai ar putea fi și data când se va ridica starea de carantină a municipiului și zonei limitrofe, dar că aceasta depinde de evoluția situației.

„Vârful acestei epidemii nu s-a atins în orașul nostru și eu fac un apel la cetățeni să rămână acasă. Nu sunt prea popular cu aceste rugăminți, dar depinde de noi să scurtăm această perioadă de stat acasă, de izolare, depinde de noi să revenim la o viață normală”, a spus primarul care a făcut apel ca sucevenii să fie disciplinați și să respecte regulile.


Intră acum și în grupul de