Ministrul Sănătății: Următoarele zile sunt importante privind luarea unei decizii legate de ridicarea carantinării municipiului Suceava
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, la Suceava, că așteaptă, luni, un raport complet al secretarului de stat în MS, Paul Oprea, privind situația de la Suceava prin care să fie identificată sursa focarului din SJU Suceava.

El a spus că în funcție de concluziile acestui raport, Ministerul Sănătății va lua o decizie privind responsabilii și eventualele sancțiuni care vor fi aplicate.

Ministrul este sceptic ca Vasile Rîmbu va reveni în funcția de manager după expirarea suspendării contractului de management.

Tătaru a apreciat activitatea lui Paul Oprea și a menționat că nu-l va trimite și la SJU Botoșani unde jumătate dintre pacienți sunt cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

El a recomandat sucevenilor să păstreze distanțarea socială și să stea în casă în următorul week-end.

„În funcție de numărul de îmbolnăviri de după 5-6 mai se va ști dacă se va putea ridica carantina în Suceava”, a spus Tătaru.

O decizie privind posibilitatea ridicării carantinei va fi luată în baza unei analize, dar că va contribui hotărâtor comportamentul din perioada 1-3 mai.

El și-a exprimat convingerea că noua conducere a SJU Suceava știe ce are de făcut și că nu vor mai fi momente de criză la spital pentru că lucrurile au intrat pe făgașul normal.

loading...