Ministrul Sănătății: Următoarele zile sunt importante privind luarea unei decizii legate de ridicarea carantinării municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, la Suceava, că așteaptă, luni, un raport complet al secretarului de stat în MS, Paul Oprea, privind situația de la Suceava prin care să fie identificată sursa focarului din SJU Suceava.

El a spus că în funcție de concluziile acestui raport, Ministerul Sănătății va lua o decizie privind responsabilii și eventualele sancțiuni care vor fi aplicate.

Ministrul este sceptic ca Vasile Rîmbu va reveni în funcția de manager după expirarea suspendării contractului de management.

Tătaru a apreciat activitatea lui Paul Oprea și a menționat că nu-l va trimite și la SJU Botoșani unde jumătate dintre pacienți sunt cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

El a recomandat sucevenilor să păstreze distanțarea socială și să stea în casă în următorul week-end.

„În funcție de numărul de îmbolnăviri de după 5-6 mai se va ști dacă se va putea ridica carantina în Suceava”, a spus Tătaru.

O decizie privind posibilitatea ridicării carantinei va fi luată în baza unei analize, dar că va contribui hotărâtor comportamentul din perioada 1-3 mai.

El și-a exprimat convingerea că noua conducere a SJU Suceava știe ce are de făcut și că nu vor mai fi momente de criză la spital pentru că lucrurile au intrat pe făgașul normal.


Intră acum și în grupul de