Încălzirea în sistem centralizat din municipiul Suceava va fi oprită începând de luni a anunțat Thermonet


Intră acum și în grupul de

Operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava, Themonet, a anunțat, joi, că de luni ora 12:00 va întrerupe furnizarea încălzirii pentru sezonul rece 2019/2020.

Operatorul arată că decizia a fost luată ca urmare a evoluției temperaturilor medii exterioare și Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice care menționează că oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutiv în care temperatura medie a aerului exterior depășește + 10 grade C, între orele 18.00 – 6.00.

Thermionet menționează că se vor lua măsurile de izolare a instalațiilor de încălzire în condiții de siguranță, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalațiile de pompare în condiții economice și se va proceda la reglajul instalațiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald.

Totodată, s-au efectuat probele hidraulice pentru identificarea zonelor cu siguranță scazută în exploatare în vederea pregătirii programului de reparații planificate pentru anul 2020.

„Rugăm utilizatorii sa își asigure instalațiile interioare și să le pregatească pentru sezonul  rece 2020-2021”, arată Thermonet.

Operatorul precizează că furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător după același program.


Intră acum și în grupul de