63 de beneficiari și 9 îngrijitori de la Centrul Social Creștin Bogdănești și șapte beneficiari ai Căminului de bătrâni Rădăuți au fost depistați pozitiv la Covid 19. Aceștia au fost internați în spital. La Centrul Bogdănești au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii bolii


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan a informat, vineri dimineața Prefectura Suceava că din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creștin Bogdănești de pe lângă Mănăstirea Bogdănești, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi.

Totodată directorul executiv al DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Rădăuți au fost depistați pozitiv la COVID 19, fiind internați la Spitalul Municipal Rădăuți.

Prefectul Alexandru Moldovan și directorul DSP au mers la Centru Social Creștin Bogdănești pentru a face o evaluare a situației la fața locului unde au constatat că, bătrânii sunt cazați în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri și grupuri sanitare comune, starea de igienă a spațiilor fiind satisfăcătoare.

De asemenea s-a constatat că există condiții de izolare pentru bătrânii testați pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei și personalului.

Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râșca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcționează așezământul social.

În unitate nu sunt substanțe biocide pentru igienizarea suprafețelor și mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecție. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măști.

În urma celor constatate în teren, prefectul de Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava unde președintele Consilului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a solicitat sprijinul DSP Suceava pentru a fi asigurate paturi disponibile în Spitalul Județean de Urgență Suceava și a dispus trimiterea de urgență de echipamente de protecție de la DGASPC la Centrul Social Creștin Bogdănești,  respectiv  o sută de echipamente complete COVID 19.

Totodată, Flutur a solicitat detașarea unui medic de la Spitalul Municipal Fălticeni pentru supravegherea medicală a bătrânilor din Centrul Social Creștin Bogdănești

CJSU Suceava a dispys internarea la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori, respectiv 63 de beneficiari, confirmați pozitiv COVID-19, din cadrul Centrului Social Creștin Bogdănești prin grija Direcției de Sănătate Publică Suceava și a reprezentanților de drept ai obiectivului

Totodată s-a decis acordarea sprijinului logistic necesar prin distribuirea de produse biocide și realizarea urgentă a acțiunilor de dezinfecție a tuturor spațiilor și a suprafețelor de contact din cadrul Centrului Social Creștin Bogdănești, prin grija Direcției de Sănătate Publică Suceava

Mai mult va fi realizată monitorizarea zilnică a evoluției epidemiologice din cadrul obiectivului, prin intermediul unei echipe medicale de specialitate stabilite de către conducerea Spitalului Municipal Fălticeni și asigurarea unui flux informațional cu Direcția de Sănătate Publică Suceava Preotul Gheorghe Loghinoaia a fost desemnat persoana responsabilă cu organizarea turelor în vederea izolării preventive la locul de muncă și a asigurării managementului serviciului.


Intră acum și în grupul de