Primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, consideră că e nevoie de relaxarea măsurilor cu respectarea de norme și reguli: Nu putem rămâne o țară în șomaj tehnic. Nu putem trăi din ajutoare. Odată cu găsirea unor reguli foarte clare să pornim economia.


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, luni dimineața la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că este pentru relaxarea măsurilor actuale luate din cauza pandemiei cu noul coronavirus pentru că nevoie de repornirea economiei.

„Pandemia a generat o evoluție complicată și pentru partea financiară pentru că se cunoaște și se simte în ceea ce privește firmele care și-au sistat parțial activitatea cât și puterea de cumpărare a cetățenilor din Fălticeni”, a spus primarul.

El a arătat că pe lângă acestea, municipalitatea a suplimentat bugetul pentru sănătate și a tăiat o mare parte din investițiile din bugetul local pe care le-a considerat nu atât de urgente și a alocat bani pentru sănătate.

„Până acum am alocat 3 milioane de lei. Pe lângă confinanțarea cerută de Ministerul Sănătății am alocat bani pentru aparate, echipamente de protecție pentru a limita efectul acestui virus în Fălticeni”, a spus primarul.

El a explicat că s-au continuat proiectele cu finanțare externă, respectiv cu fonduri europene și guvernamentale pentru că vrea ca orașul să se miște.

„ Acest blocaj nu face bine nimănui. Există un anumit haos și cred că se impune relaxarea măsurilor. Prea mult timp am stat în casă, prea mult timp am stat izolați, prea multe activități au fost sistate. Trebuie să găsim soluții, cu respectarea tuturor prevederilor legale, cu respectarea normelor de conviețuire, distanțare socială, ca lucrurile să se miște”, a spus primarul.

El crede că situația actuală nu mai poate dura mult pentru că vor exista repercusiuni mai grave.

„Dacă vom continua așa, cel puțin în județul Suceava, vor fi localități sau vor fi oameni care vor muri de foame și nu de Covid pentru că sunt oameni care nu mai pot să-și plătească ratele, chiriile, serviciile de utilități, cu efecte devastatoare în tot ceea ce înseamnă acest lucru. Vor fi alte cauze pentru scăderea nivelului de trai și pentru multe probleme sociale”, a declarat Cătălin Coman.

Potrivit primarului este nevoie ca oamenii să se reîntoarcă la treabă și economia să se miște.

„Sunt proiecte cu finanțare europeană blocate pentru că șoferul nu știu cărei mașini este din Suceava și nu poate veni la Fălticeni. Cred că trebuie găsite soluții ca și acel om să muncească, să nu stea acasă în șomaj tehnic și noi să ne facem treaba cu respectarea tuturor normelor și regulilor”, a spus Cătălin Coman.

El a arătat că oamenii trebuie să meargă să mucească, să producă, astfel încât să fie și bani să se susțină sistemul sanitar.

„Nu putem fi o țară în șomaj tehnic. Nu putem trăi din ajutoare. Odată cu găsirea unor reguli foarte clare să pornim economia”, a conchis primarul Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de