Jandarmii montani humoreni au salvat un cioban rătăcit în pădure


Intră acum și în grupul de

Un cioban a vrut să scurteze drumul spre casă şi s-a rătăcit cu oile prin pădure, fiind salvat de jandarmii humoreni, după ce a înnoptat în pădure. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, maior Iulian Şveduneac, duminică, în jurul orelor 18:00, la Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat către S.N.U.A.U. 112 de S. Ghiorghiţă Nicanon, în vârstă de 22 ani, din localitatea Pârteştii de Jos, prin care acesta semnala faptul că s-a rătăcit în pădurea dintre localităţile Mănăstirea Humorului şi Pârteştii de Jos, în timp ce mâna o turmă de oi către domiciliu şi solicita ajutor.

„Imediat, în zona respectivă a fost direcţionat un echipaj auto din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gura Humorului. Jandarmii au comunicat cu persoana rătăcită prin intermediul telefonului mobil şi au efectuat căutări până la orele 23:00, însă fără rezultat, deoarece datele furnizate erau ambigue, se înnoptase, iar pădurea este foarte deasă în acea zonă şi terenul puternic accidentat. În timpul nopţii s-a ţinut permanent legătura cu persoana în cauză, oferindu-i-se sfaturi şi suport moral, iar în cursul zilei de luni, la orele 05:30, căutările au fost reluate, S. Ghiorghiţă Nicanon fiind găsit la orele 08:20”, precizează maiorul Şveduneac.

Jandarmii au aflat că duminică, tânărul s-a deplasat în localitatea Stulpicani, de unde a cumpărat 80 oi pe care dorea să le ducă la domiciliul său din localitatea Pîrteştii de Jos. „Pentru că urma să se înnopteze şi dorind să ajungă cât mai repede acasă, acesta nu a urmat drumul ştiut şi a plecat prin pădure, pe un traseu necunoscut, crezând că este o scurtătură. După câteva ore de mers, acesta a constatat că s-a deplasat în cerc, deoarece a trecut de mai multe ori prin aceleaşi locuri şi a solicitat ajutor prin S.N.U.A.U. 112”, menţionează purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Pentru că în momentul în care a fost găsit, tânărul nu prezenta vătămări corporale, iar efectivul de oine cumpărate era întreg, acesta a fost ajutat să ajungă la domiciliu „şi sfătuit să nu se mai aventureze pe căi necunoscute”.


Intră acum și în grupul de