Triaj epidemiologic la mănăstirea Putna după ce un călugăr a fost confirmat cu Covid-19


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că autorităţile sanitare au recomandat efectuarea triajului epidemiologic zilnic în rândul celor aproximativ 100 de călugări ai Mănăstirii Putna după ce unul dintre vieţuitorii lăcaşului de cult a fost confirmat cu COVID 19.

Medicul Elena Manuela Trifan a spus că un călugăr de la Mănăstirea Putna a fost internat în stare gravă în data de 2 mai la SJU Suceava, fiind confirmat pozitiv la noul coronavirus în urma testării, iar în data de 5 mai pacientul a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof.dr. Matei Balş” din Bucureşti.

Ea a precizat că în mănăstire sunt aproximativ 100 de vieţuitori, care în acest moment nu prezintă simptome ale infecţiei cu SARS-CoV-2, aceştia aflându-se sub supravegherea medicală a unui călugăr- medic de familie şi a unui asistent medical.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că zilnic se efectuează triajul epidemiologic al călugărilor de la Mănăstirea Putna, adăugând că în condiţiile în care aceştia sunt asimptomatici, deocamdată nu se fac testări pentru noul coronavirus.

“În cazul în care apar simptome în rândul vieţuitorilor de la Mănăstirea Putna, recoltarea de probe în vederea testării pentru noul coronavirus se va face la internare. Fiind o comunitate închisă şi pentru că nu sunt simptomatici, deocamdată nu se vor face recoltări ”, a subliniat medicul Elena Manuela Trifan care a adăugat că autorităţile sanitare au recomandat respectarea tuturor măsurilor specifice pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.


Intră acum și în grupul de