Președintele Gheorghe Flutur e optimist că se vor ridica măsurile de carantină din județul Suceava: Datele din ultimele zile arată o scădere a cazurilor pozitive și o creștere a persoanelor vindecate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că este optimist că măsurile de carantină din județul Suceava se vor ridica și spune că se fac și eforturi pentru a nu apare noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„Datele din ultimele zile arată o scădere a numărului de cazuri pozitive, precum și o creștere a numărului de persoane vindecate de COVID-19, lucru care mă face să fiu optimist și să sper în ridicarea măsurilor de carantină din județul Suceava, conștient fiind totodată că trebuie să facem eforturi deosebite pentru a nu apare noi focare”, a declarat Gheorghe Flutur.

În județul Suceava s-au înregistrat de la începerea epidemiei cu noul coronavirus un număr de 3.035 de cazuri din care până la data de 4 mai 2020 mai erau 1.322 cazuri COVID 19 în evoluție, din care 132 de cazuri în cele opt localitati limitrofe municipiului Suceava aflate în carantină și 402 cazuri în municipiul Suceava.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că din 15 mai se ridică starea de urgență din țară și că se introduce starea de alertă, dar a menționat că măsurile de relaxare nu se vor aplica zonelor în carantină.

De menționat este că Ordonanța Militară nr.6 prin care s-a instituit zona de carantină din județul Suceava precizează că măsura este valabilă doar pe perioada stării de urgență.


Intră acum și în grupul de