Primăria Suceava cumpără 25 de tuneluri de dezinfecție pentru unitățile școlare din municipiu. Lungu: Ca măsură suplimentară de prevenție este necesar ca elevii și profesorii să treacă printr-un tunel de dezinfecție


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava se întrunește, vineri, în ședință de îndată pentru a vota o rectificare bugetară și alocarea a circa 160.000 de lei pentru cumpărarea unui număr de 25 de tuneluri de dezinfecție care să fie amplasate la intrarea în unitățile școlare din municipiu.

Astfel, potrivit referatului de aprobare al primarului Ion Lungu, având în vedere evoluția infecțiilor cu noul coronavirus SAARS – CoV-2 (Covid -19), la nivelul municipiului Suceava este necesară luarea unor măsuri excepționale, mai ales la nivelul școlilor care se află în subordinea Primăriei.

Astfel, pentru limitarea răspândirii coronavirusului se impune realizarea unui triaj al elevilor și profesorilor, fiind astfel posibilă identificarea celor care manifestă anumite simptome.

„Ca măsură suplimentară de prevenție pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus Covid-19 este necesar ca elevii și profesorii să treacă printr-un tunel de dezinfecție. Astfel, cei care intră în școală trec printr-o „barieră” formată din substanțe biocide, pentru scăderea riscurilor de contaminare cu viruși. Se va reduce astfel posibilitatea ca elevii și profesorii să se infecteze la școală”, arată primarul.

Cele 25 de tuneluri de dezinfecție sunt estimate la 160.800 de lei.


Intră acum și în grupul de