Viceprimarul Lucian Harșovschi: Controversele privind montarea containerelor de deșeuri de pe bulevardul George Enescu sunt nejustificate. Soluția găsită este cea funcțională și aplicată și în alte țări UE

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi,  susține că pe bulevardul George Enescu soluția montării containerelor de colectare a deșeurilor este cea funcțională și folosită în alte țări UE, dar și în cartierul Obcine și că dacă sucevenii sunt responsabili și civilizați nu vor exista probleme.

Astfel, viceprimarul a arătat că se produce gunoi, iar “ascunderea lui sub preș” sau depozitarea la “dos” nu este o soluție.

„Înlocuim pe rând punctele de colectare de suprafață a deșeurilor cu altele moderne!Întotdeauna la finalul lucrărilor, pentru că mai avem de amplasat doar 13 din 200, apar discuții pro și contra.Cele mai recente, de pe bulevardul George Enescu sunt și cele mai controversate”, a spus viceprimarul.

El a explicat că în această zonă containerele vechi erau amplasate într-un gang și de cele mai multe ori deveneau insalubre, atât din cauza cantităților mari de gunoi, cât și a spațiului insuficient pentru amplasarea unui număr mai mare de containere.

Acum, containerele noi, puse la bulevardul principal, la vedere și într-un mod civilizat, de tipul unui mobilier urban, au devenit subiect de “scandal” și că doar câteva fotografii pe Facebook au făcut să apară diverse opinii contradictorii și au creat tabere în rândul cetățenilor.

Susțin amplasarea noilor puncte de colectare acolo unde situația o impune și unde acestea se pot monta pentru că TREBUIE să depozităm gunoiul. Există motive pentru care aceste containere nu au fost amplasate într-un alt loc, iar printre acestea se află faptul că, fiind îngropate, pentru montare sunt necesare lucrări de săpătură, iar în zona amplasamentului vechi erau multe, multe țevi și cabluri. Mai mult, toate blocurile turn de pe bulevard au avut ghene care au fost închise, fiind nevoie de multe puncte de colectare. De asemenea, pe aleea Lalelelor sunt foarte multe autoturisme și zona este îngustă, nepermițând accesul utilajelor de colectare”, a menționat Lucian Harșovschi.

El a arătat se întreabă dacă acestea ar putea fi amplasate la un metru de intrarea în scară pentru că există posibilitatea întrucât cele îngropate au alte reguli, dar că nu ar fi etic.

Au fost scoase la stradă pentru că a fost singura soluție pentru această zonă! În plus, la stradă, sucevenii vor fi mai atenți când vor depozita și vă asigur că și firma de salubrizare va fi mult mai vigilentă”, a adăugat viceprimarul.

El a adăugat că se va vedea dacă vor rămâne sau nu, dar a subliniat că această soluție este aplicată și în multe alte țări din U.E. și sunt acceptate și întreținute într-o manieră civilizată.

„La noi de ce nu s-ar putea, dat fiind faptul că ne raportăm deseori la aceste țări civilizate? Și pe calea Obcinilor sunt montate astfel de containere încă de anul trecut  însă nu am auzit să fi fost discuții, sau nu era cazul acolo?”, a întrebat viceprimarul.

„Cu sau fără voturi, gunoi producem cu toții și acesta trebuie adunat undeva, iar dacă vom înțelege că e datoria noastră, a tuturor, să fim responsabili și civilizați, nu vor exista probleme”, a conchis Lucian Harșovschi.

loading...